29.1.11

11.BULUŞMA: 09.01.2011

Egitim-Sen 6 Nolu Sube'de 11.toplantı

1) Koordinasyon Komitesi: Ece, Ahu, Faruk, Burak ve Handan bundan sonraki surecte yapilacaklari koordine etme isine talip olduk. Oncelikle daha yapabileceklerimizin cok azini yaptigimizi, bu surecte hem grup dinamigini olusturma hem de gercek bir insiyatif olarak hareket etme ihtiyacimiz oldugu saptandi. Bu girisimin, projemizin, hayalimizin somut eylemlere donusturulmesi ihtiyaci var.Bu amacla koordinasyon komitesi duzenli toplanmaya ve yol haritasini belirginlestirmeye ve grubun yeniden aktive olmasinda sorumluluk ustlenmeye talip.
2) Eğitim yaklaşımızı ve okulun niteliklerine ilişkin Çalıştay Planı: Temel meselelerden biri okulumuzun egitim yaklasimi ve nasil bir okul projesi olduguna iliskin kararımızın ve de buna ilişkin metnimizin ortaya konması. Bu amaçla Subat'ın 3. haftasi gibi bir Calistay yapilmasi kararlastirildi. Koordinasyon Komitesi bu isin organizasyonunu yurutecek. Haftasonu bir gun sabahtan aksama dek surecek ve mumkunse aksam yemek ya da hosca vakit gecirecegimiz bir formata sahip bir atolye kurgulanmaya calisiliyor. Bu Calistay icin MEB ve demokratik egitim yaklasimlarina iliskin Eylem'in baglantisini kurdugu konuklar da cagrilacak. Calistay oncesinde herkesin egitim yaklasimlarina iliskin biraz hazirlikli olmasi gerekecek. Kisaca bu yogun gunde onemli kararlar alip, proje metnimizin egitime ilskin bolumunu, en azindan ana hatlari ile tamamlamayi hedefliyoruz. Buna iliskin kimi okuma ve tartisma metinleri gonderilecek. Ayrica yer, ortam, kosullar nasil olur arastiriyoruz. Calismalar suruyor kisaca. Bekleyiniz:)

10.BULUŞMA : 07.11.2010



BBOM 10. Toplantı Özeti ve Alınan Kararlar

1)  BBOM Proje koordinatörlüğüne Gonca Yılmaz arkadaşımız seçildi. Gonca bu görevi kendi öz kaynaklarımızdan oluşan bir finansmana dayanması durumunda kabul etmeyeceğini ve sadece dışarıdan bulanacak finansman kaynakları ile finanse edildiği takdirde kabul edeceğini belirtti. Gonca’nın bu prensip kararı koordinatörlük görevinin yürütülebilmesi için kendi dışımızdan finansman kaynaklarına ulaşmamız konusunun önemini tekrar gündeme getirdi. Önümüzdeki en az 3 aylık periyodu bir şekilde dışarıdan bulacağımız finansal desteklerle sürdürmeye hedeflerken, aynı süre içinde Gonca’nın koordinatörlük finansmanını sağlamak için girişimlerde bulunması konusunda mutabakata varıldı. Ayrıca grup içersinden sağlanacak öz kaynakların süreçte oluşacak diğer masraflara ayrılması konusunda fikir birliğine varıldı. 
2) BBOM Derneği resmen kurulduğu için dernek ile BBOM girişimini temsil eden dar grup arasındaki ilişkinin ne olacağı tartışıldı. Bu tartışmadan çıkan genel sonuçlar şöyle oldu:
·       Girişimin şu anki çalışma ve karar alma yapısının korunması gerektiği, bu yüzden de derneğin sadece girişimi tüzel olarak temsil edecek bir ara-yüz olarak görülmesi gerektiği;
·       Buna rağmen yasal zorunluluklardan dolayı derneğin belli bir sayıda üyeye sahip olması gerektiği ve bu yüzden de bütün karar grubu üyelerinin dernek üyesi yapılmasının gerektiği;
·       Derneğin üye tabanın –dar grup dışında- genişletilmesinin sürece bırakılması gerektiği ve bu aşamada genişlemeye gerek olmadığı.

3 KASIM 2010 BBOM Derneği resmen kuruldu!

“Başka Bir Okul Mümkün” (BBOM) Derneği, Türkiye’deki ilköğrenim sürecine hâkim olan bir dizi köklü sorunların tespitinden hareketle yola çıkarak bu sorunları aşmayı hedefleyen bir ilköğrenim okulu kurmak amacındadır. BBOM okulu alternatif eğitim, özgün finansman, demokratik yönetim ve ekolojik duruş eksenleriyle halihazırda var olan eğitim modellerinden tamamen farklı bir model önermektedir. BBOM okulunun eğitim programı, “tek-tip öğrenci” anlayışından tamamen farklı olan “çocuk merkezli” bir tasarıma dayalı olarak geliştirilecektir. Öğrenci merkezli eğitim anlayışının hayata geçirilebilmesi için alternatif eğitim uygulama ve teknikleri Milli Eğitim Bakanlığı programı dâhilinde kullanılacaktır.