31.10.11

Bianet ile Söyleşi

BBOM Derneği olarak Bianet'e konuk olduk.
Yaptığımız söyleşiye bu bağlantıdan ya da yazının devamından ulaşabilirsiniz.

27.10.11

"Eğitimde Alternatif Arayışları: Başka Bir Okul Mümkün"


"Cumhuriyet, gerekli insan gücünün yetiştirilmesi dolayısıyla toplumsal hareketliliğe imkan veren eşitlikçi eğitim politikalarının oluşturulmasına ve on yıllarca başarılı yürütülmesine olanak vermiştir. Bu politikalar diğer taraftan ulus inşa sürecinin aracı olarak kullanılmış ve farklı olanların asimilasyonu sürecine tutulduğu alan olarak da işlev görmüştür. Süreç içerisinde ise dönüştürülerek rekabetçi, pazar ve meslek/iş odaklı, çocukluk hallerini görmezden gelen uygulamalar ile sektörün ihtiyacına cevap vermeyi amaçlayan bir yapıya evrilmiş ve aynı zamanda yeni orta ve üst sınıfların ihtiyaçlarına uygun geliştirilen, statü sembolü haline gelen bir sektör olarak özel okulları çoğaltmıştır. Bu haliyle eşitlikçi formdan ayrıştırıcı ve dışlayıcı bir forma doğru evrilmeye devam etmektedir.”

Tek tipleştirici, çocuk odaklı olmayan ve rekabetçi eğitim sistemi söz konusu olduğunda Başka Bir Okul Mümkün Derneği (BBOM), iki açıdan önemli bir gelişmeyi temsil ediyor. İlki, temel

24.10.11

Bilgi Üniversitesi Seç-Bir Konuşmaları

Başka Bir Okul Mümkün Derneği olarak yarın Seç-Bir Konuşmalarının konuğuyuz.
Derneğimizi ve BBOM modelini yakından tanımak isteyen herkesi

Van Depremi ve Çocuklar

Başka Bir Okul Mümkün Derneği üyeleri olarak, Kızılay aracılığı ile Van'daki çocuklarımıza  yün çorap ve eldiven gönderiyoruz. 


Gidecek çorap ve eldiven sayısını arttırmak isteyenler feyza@baskabirokulmumkun.net adresinden ve/ya 533 383 4316 numaralı telefondan bizimle irtibat kurabilirler.


www.baskabirokulmumkun.net
baskabirokul.blogspot.com

21.10.11

Anket için Süre Uzatıldı...

Aşağıda, hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz anket için henüz anketi dolduramayanlar olması, bir takım teknik nedenlerle süreç içinde bazı aksaklıklar yaşanmış olması gibi nedenlerle anket doldurma süresi ay sonuna kadar yani 31 Ekim Pazartesi gününe kadar uzatıldı.

Anket için kullandığımız teknik altyapının bazı tarayıcılarda aksaklığa neden olduğu tespit edildi.
Ancak bu altyapıdan kaynaklanan genel bir durum olmadığı için teknik alt yapı üzerinden düzeltme yapamıyoruz.

Ankete girmek isteyip de giremeyenler, kullanıcı bilgilerini girdiğinde hatalı kullanıcı uyarısı alanların ankete erişim için bu adımları izlemesi sorunun çözülmesinde yeterli olacaktır:

17.10.11

Pelin'in Sözcükleriyle Başka Bir Okul


Pelin from Handan Saatçıoğlu Gürses on Vimeo.
Pelin eve benzer bir okulu, o okulda bildiklerini öğretebilmeyi, öğretirken öğrenmeyi hayal ediyor. Nasıl bir okul sorusuna cevap olarak kendi sözcükleriyle; öğrenen merkezli, çocukların kendilerini gerçekleştirebildiği, özgür olabildikleri alternatif bir okulu tarif ediyor.

16.10.11

BBOM Derneği Ekim Ayı Tanıtım Toplantısına Davet


Başka Bir Okul Mümkün Derneği olarak girişimimizi, önerdiğimiz okul modelini tanıtmak; “Başka Bir Okul” yolunda ilke ve değerlerimize katılan yeni gönüllülerle tanışmak amacıyla düzenli olarak tanıtım toplantıları gerçekleştiriyoruz.

Ekim Ayı Tanıtım toplantımız ise 19 Ekim 2011 Çarşamba, saat:20:00’de Beşiktaş’taki iletişim ofisimizde gerçekleştirilecek. Ofisimizin fiziki şartları dolayısıyla katılımcı sayısını toplantı

14.10.11

Vicdan Filmleri'nden biri: Görev / Duty

Görev / Duty
Hrant Dink Vakfının projesi Vicdan Filmleri'nde geçen yıl seçilen filmlerden biri olan  ve ‎"Türkiye temel eğitimindeki militarist uygulamalar ve bayram kutlamaya hazırlanan ilkokul öğrencileri"ni konu alan, yönetmenliğini Cem Mansuroğlu'nun yaptığı Görev isimli kısa filmi bu bağlantıdan izleyebilirsiniz.
"Yeniden dünyaya gelseydim kuş olmak isterdim çünkü hem kuşlar uçuyor hem de çok serbestler." "Kuş istediği yere uçuyor, keşke ben de öyle olsam." diyerek özgürlükleri açısından

12.10.11

ERG'den 81 İlde Temel Eğitim Göstergeleri ve Eğitim Sorunlarına Dair İnfografikler

Eğitim politikası alanında izleme, araştırma ve savunu çalışmaları yapan ERG'nin 81 ilde eğitimin durumunu eğitime katılım, okulu terk, öğretmenler, derslik ve bilgisayar başına düşen öğrenci, sınıf tekrarı gibi birçok gösterge ve veri üzerinden oluşturduğu eğitim göstergeleri kartlarına bu bağlantıdan  ulaşabilirsiniz.

ERG'nin belirlediği sekiz öncelikli sorun alanlarına ilişkin verilerin ayrıntılı bir şekilde

5.10.11

Başka Bir Okul Mümkün Derneği Veri Tabanı Çalışması


Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneği olarak, daha somut adımlar atacağımız yeni bir sürece girdiğimizi daha önce farklı vesilelerle duyurmuştuk.
Bu yeni süreçte, Başka Bir Okul yolunda katkı sağlamak isteyen destekçi ve takipçilerimizin girişime hangi açılardan katkı sağlayabileceklerini tespit etmelerini kolaylaştırmak, aramıza katılmak isteyen gönüllüleri doğru yönlendirebilmek amacıyla bir anket çalışması gerçekleştirdik. BBOM derneği olarak ayrıca, bu çalışma ile kurumsallaşma sürecimiz dahilinde alternatif karar alma aşamalarında takipçilerimizin olası tercihlerini ortaya koyan