31.8.12

BİRLİKTE EMEK HARCAMAYA, DAYANIŞMAYA, DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR!


Okullarımızın kurulması aşamasında BBOM Derneği’nin sizlerden gelecek desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bugüne dek derneğimizde toplanagelen çalışma gruplarımızın hem çeşitlenmeye hem de güçlenmeye gereksinimi var. Eğitimcilere, proje yazarlarına, ekoloji sevdalılarına, mimarlara, mühendislere ve elbette müteahhitlere, toplumsal cinsiyet konusunda fikir üretenlere, BBOM’a bağış toplamak için, BBOM modelini insanlara anlatmak için koşturacak gönüllülere, hukukçulara, BBOM’u

KİRALIK OKUL BİNASI ARIYORUZ!




İstanbul’daki ilk BBOM Okulu için bina arayışları sürüyor. Eylül 2013’te kiralık binada açılacak okulumuzun sonraki yıllarda kendi binasına taşınması için ise arazi tahsisi konusundaki çalışmalarımız da bir taraftan devam ediyor.
BBOM Derneği üyeleri ve takipçileri arasında yapılan anket sonucuna göre İstanbul’da yaşayanlar arasında çoğunluğun Anadolu yakasını tercih ettiği netleşti ve kiralık bina arayışları bu bölgede derinleşti.

NASIL BİR BİNA?

BBOM EĞİTİM KOOPERATİFLERİ KURULDU!

 Amacı BBOM Okullarını kurmak ve işletmek olan BBOM Eğitim Kooperatiflerinden ilk ikisi, S.S. Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi Temmuz ayında İstanbul’da, S.S. Bodrum Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi ise Bodrum’da kuruldu. Eğitim Kooperatiflerimiz, okulun kuruluşu ve işleyişi sürecinde maddi kaynakların ortak yönetimini sağlayacak, demokratik okul ilkesinin mali konularda yansıması olan katılımcı, şeffaf, dayanışmacı ve eşitlikçi yapı olarak tanımlandı.
KİMLER ÜYE OLABİLİR?

TANITIM ve DAYANIŞMA TOPLANTILARIMIZ SÜRÜYOR


En son 15 Temmuz Pazar günü Boğaziçi Üniversitesi’nde sizlerle bir araya geldik. BBOM Kooperatifi’nin kuruluşunun yanı sıra BBOM Okulunda bir haftanın nasıl geçeceği, BBOM Okulu öğrencilerinin ekolojik ve yerel gıdalardan oluşan beslenme menüsü ya da okul dışında bir tam gün geçirilerek işlenecek hayat bilgisi dersleri gibi pek çok detay konuşuldu toplantıda. Katılımcıların BBOM modeli ve okulun temelleneceği eğitim sistemi hakkındaki sorularıyla buluşma zenginleşti. Çocuklar, büyüklerin bu bitmek tükenmek bilmeyen uzun ve sıkıcı konuşmaları sırasında en güzelini yaptı; Serkan Kırmızı ile Üniversite’nin çimlerinde davullar çaldı,

24.8.12

Logomuz Yenilendi



Başka okullar yolundaki çalışmalarımızda birçok yeni gelişme ile birlikte logomuzu da yeniledik. 
Baska Bir Okul Mumkun Derneğinin yeni logosu da bir önceki gibi "aynı girdilerin farklı farklı çıktılar verdiği kaleydeskop" imgesinden esinlenerek "her çocuğun farklı olduğu, farklılıklarının bastırılmak yerine zenginleştirilmesi gerektiği" vurgusuyla tasarlandı. Süreçte emeği geçen tüm BBOM gönüllüleri ile Handan Saatçioğlu Gürses ve Beyhan Erdem'e teşekkür ederiz.