20.1.13

BBOM BODRUM TANITIM TOPLANTISI


BBOM Okulları Açılıyor!
Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneği; Çocuk Hakları Sözleşme’sinde belirlenen çocuk haklarını hayata geçiren, her çocuğun farklı bir birey olduğunu kabul eden, katılımcı demokrasiyle yönetilen, ekolojik dengeye saygılı ve ticari kar amacı gütmeyen okullar kurmak; bu eğitim anlayışının yaygınlaştırılması ve benzer başka okulların hayata geçmesi için model teşkil etmek vizyonu ile dört yıl önce yola çıkmıştı. Bugün gelinen noktada İstanbul ve Muğla/Bodrum'da BBOM Derneğinin ilkelerine bağlı olarak kurulan kooperatifler aracılığıyla iki BBOM ilkokulunun açılması aşamasına gelindi.
BBOM Okullarında temel hedef demokratik, katılımcı, toplumsal adalet ilkesine dayanan ve ekolojik değerleri gözeten bir eğitim yaklaşımını hayata geçirmektir. Bu yaklaşım dört ana eksene dayanmaktadır: Alternatif  Eğitim, Demokratik Yönetim, Ekolojik Duruş ve Özgün Finansman.
BBOM’un “Alternatif Eğitim” ekseni ‘Her çocuk faklıdır’, ‘Her çocuk farklı öğrenir’ ve ‘Her çocuk eğitim yaşamını belirleme hakkına sahiptir’ ilkelerine dayanmaktadır. Buna göre BBOM Okulu; çocuğun hayallerini canlı tutabilecek özgün ve özgür seçimler yapmasına olanak tanıyacaktır. Bu okul, dört duvar içerisinde çocuğu sınırlar çizerek eğiten eğitmenlerin ve tüm çocukları birbirinin kopyası bireyler olarak algılayan bir eğitim anlayışının yerine, bulunduğu çevre, doğa ve toplum ile ilişkiler kuran bir okul olacaktır. Öğrenmenin dersliklerle sınırlı olmadığı atölyelerle, sanat, zanaat eğitimleriyle sosyal ve bireysel olarak beslenebileceği bir okul ideali BBOM’un yaklaşımını ortaya koymaktadır. “Demokratik yönetim”

16.1.13


EYLÜL 2013'TE AÇILACAK OKULLARIMIZ İÇİN ÖĞRETMEN ARAYIŞIMIZ BAŞLADI.

9.1.13

Kutlama Bahane Birlikte Eğlenmek Şahane

Sevgili Üyelerimiz, Destekçilerimiz, Takipçilerimiz,

11 Ocak Cuma gecesi saat 21:00'den sonra; hem  İstanbul’daki okul binamızı kiralamış olmaktan duyduğumuz heyecanı paylaşmak hem de yeni yılı bir kez de hep birlikte kutlamak için toplanıyoruz.
Kadıköy’deki “Sarnıc Suit's & Kitchen” adlı mekanın teras katında gönüllü Dj’miz eşliğinde biz bize dans etmeye, Başka Bir Okul hayalinin gerçekleşmesine büyük bir adım daha yaklaşmanın sevinci ile kadeh kaldırmaya hepinizi bekliyoruz.