8.9.14

Mutlu Keçi'de 2014-2015 Yılının İlk Günü

Mutlu Keçi'de bugün 2014-2015 yılı ilkokul 1,2 ve 3. Sınıf yaşında çocuklarımızla mutlu, meraklı ve heyecanlı başladı... Öğrenme merakla tetiklenen bir süreçse; okula oryante olmak da parçalanmış okul haritalarını birleştirerek, okulun mekanlarına saklanmış harfleri bulup Mutlu Keçi Hatırası yazarak çok daha keyifli oluyormuş. Biz bugün Mutlu Keçi'de gördük! 

BBOM Derneği 5. Yılına, BBOM Modelini uygulayan ilk okulumuz Mutlu Keçi 2. Yılına girerken yakınımızda, uzağımızda "Başka Bir Okul Mümkün!" diyen herkesin desteğini hep hissettik. Hepinize müteşekkiriz 
Başka okullar ancak dayanışmayla ve kolektif emekle mümkün, hep beraber yola devam...
BBOM Derneği

6.9.14

Mutlu Keçi ile Dayanışma!...


BBOM Modelini uygulayan ilk okulumuz Mutlu Keçi'de bir yılı geride bıraktık. Bu sene aramıza katılan yeni çocuklarla birlikte "Başka Bir Okul"u mümkün kılmaya ve açılacak "Başka Okullar" için deneyim biriktirmaye devam ediyoruz.

BBOM Modelini alternatif eğitim, ekoloji, demokrasi ve özgün finansman eksenlerinde uygulayabilmek; gönüllü ve kolektif emekle kurduğumuz ve işlettiğimiz okullarımızın finansal sürdürülebilirliklerine zemin oluşturdukları zorlu geçen ilk üç yılında desteğe duydukları ihtiyaç aşikar. Ben ne yapabilirim, nasıl destek olabilirim diye soranlar için aşağıda Mutlu Keçi'nin 2013-2014 yılı için öngörülen ihtiyaç listesi var. (Temin edilen ihtiyaçların üzerini çizerek listeyi günccelleyeceğiz.)

Dilerseniz satın alıp okulumuza gönderebilir, dilerseniz biz alalım diye maddi destek gönderebilirsiniz. Okulumuzun açık adresi ve iletişim bilgilerimiz aşağıda.

Dayanışmayla;

BBOM Derneği


KIRTASİYE / Ofis / MalzemeAKADEMİK
Sıvı Tebeşir15 adetTahta MANDAL100 Adet
Sıvı Tebeşir Silgisi5 adetKefeli Pazar Terazisi ve ağırlıkları1 adet
Ark Nataraj Naturel Kurşun Kalem 12'li2 PktAhşap Geometri Seti 5 Adet
Laminasyon Naylonu (A4)10 PaketBirbirine Geçmeli ahşap bloklar (olmazsa unifix küpler)4 takım 
Stabilo Sol El Kalemi1 PaketAhşap Metre5 Adet
RENKLİ KAĞIT (A-4) (Az boyalı, açık renkler)10 PktMikroskop1 adet
A5 40 YAPRAK ÇİZGİLİ DEFTER 60 Adetİskelet1 adet
30 YAPRAK BÜYÜK RESİM DEFTERİ 80 AdetAhşap Çizim Mankeni1 adet
40 YAPRAK GÜZEL YAZI DEFTERİ 30 AdetDeney seti (Beher, tüp vs.)1 adet
ŞEFFAF KOLİ BANDI30 AdetKeçe (Ana renklerden)8 rulo
KAĞIT KOLİ BANDI25 AdetTeleskop 1 adet
ÇİFT TARAFLI BANT30 AdetBüyüteç20 adet
MUKAVVA ( TAM TABAKA )20 AdetDürbün1 adet
MAKET KARTONU- TAM TABAKA10 AdetFimo Hamuru10 Kutu
Bristol Kağıt (50*70)80 AdetDEMİRBAŞ
Mıknatıs Rulo5 MetreMasa Sandalye48 Takım
Nota Defteri15 AdetSünger Minder 50*50*1048 Adet
NATUREL KURU BOYA10 PaketÇelik Su bardağı48 adet
Palet (Boya Karıştırmak için)20 adetÇöp Kovası 6 Adet
AKRİLİK BOYA (Alex scholler) (6 renk ile siyah ve beyaz)16 tüpCİMNASTİK MİNDERİ4 adet
PASTEL BOYA20 PktELEKTRONİK 
KLASÖR45 adetA3 - A4 / Seri / Renkli / Tarayıcılı Printer1 Adet
ERGOMOMİK MAKAS25 adetProjeksiyon2 Adet
BÜYÜK MAKAS10 adetLaminasyon Cihazı (A4)1 Adet
MASAÜSTÜ EVRAK RAFI (METAL)15 adet16 GB USB Bellek9 Adet
SULU BOYA FIRÇASI (fanart, çocukboyu)15 adetBB Playbook2 Adet
SULU BOYA (pelikan)20 adetDizüstü PC4 Adet
Plastik Boya fırçası (1 nolu)30 adetİç Mekan Müzik Sistemi4 Adet
Skarpela (oluklu)2 adetMasa Üstü PC 1 Adet
Skarpela (düz)2 adetTepegöz1 Adet
Modelaj kalemi15 adetKamera 1 Adet
Örgü Şişi (ahşap)10 ÇiftHarici Bellek 1 TB1 Adet
Beyaz Rulo Kağıt2 TopMÜZİK 
CRAFT KAĞIT ( Top Halinde )2 TopMızıka4 adet
ÇELİK KISKAÇ50 AdetKSİLOFON 1 adet
KEÇELİ KALEM ( Sadece Siyah Renk )2 PaketMELODİKA3 adet
Pinpon topu30 adetYan flüt1 adet
Tenis topu20 adetKlarnet1 adet
ZIMBA10 adetDarbuka1 adet
DELGEÇ10 adetAsma Davul1 adet
MAKET BIÇAĞI10 adetNota Sehapası2 Adet
POŞET DOSYA10 Pkt
ARŞİV DOSYA (Karton Kutu Dosya)10 adet
UHU PATAFİX30 adet
Kara Tahta boyası2 adet

Kargo Adresi : Mutlu Keçi İlkokulu

3.9.14

BBOM 2014 Hizmet Öncesi Çalışma Kampı

BBOM Okulu Öğretmenleri için Derneğimiz tarafından düzenlenen 2014 Hizmet Öncesi Çalışma Kampı tamamlandı. 1 Ağustos - 1 Eylül Tarihleri arasında Bodrum Mutlu Keçi İlkokulu ile Ankara Meraklı Kedi İlkokulu öğretmenleri; bireyselleştirilmiş eğitimden ekolojiye, eğitimde çocuk katılımından demokratik okul yönetimine, Reggio Emilia yaklaşımından montessori metoduna kadar çok geniş ve kapsamlı bir çerçevede yoğun çalıştılar. Çetin kamp koşullarında yaşadılar, ekip oldular...
BBOM Derneği Yürütme Kurulundan üyeleri, diğer BBOM illerinden BBOM gönüllülerini, eğitim alanında çalışan değerli eğitmenleri kamplarında misafir ettiler. Süreç içerisinde evlenen bir öğretmenimiz için Mutlu Keçi bahçesinde düğün bile yaptılar :)
Herşeyden önemlisi Başka Okullar yolunda umudumuzu tazelediler. Keyifle akan, hiç yormayan, çocuklarla birlikte öğrendikleri, mutlu oldukları bir eğitim yılı geçirmelerini diliyor hepsine teker teker çok çok teşekkür ediyoruz!...

Biraz dinlenelim sonra kamp günleri fotoğraflarından kapsamlı bir albüm paylaşacağız. Ardından da kamp güncemizi derleyip yayınlayacağız. Çalışmalar sırasında öne çıkan

Çanakkale'de de Başka Bir Okul Mümkün!

Her çocuğun farklılığını, farklı öğrendiğini kabul eden, alternatif eğitim yöntem ve tekniklerini kullanan, ekolojik değerlere saygılı, demokratik yönetilen, ve özgün bir finansman modeliyle kurulup işletilen BBOM Modelini uygulayan bir okul da Çanakkale'de açılıyor.





Çanakkale'de Başka Bir Okul Mümkün fikrine inanan, ilke ve değerlerimizi kabul eden "BBOM Elçileri" yerelde bir topluluk oluşturmak için yola çıktılar. Bu topluluğa katılmak isteyenler facebook üzerinden BBOM Çanakkale grubu ile iletişim kurabilir ya da Çanakkale grubundan Ercan ile iletişim kurabilirler (0532 610 2300).
Bir BBOM okulu kurulabilmesi için yerelde once bir oluşum sonra bir topluluk olma, hazırlık, bina bulma, genişleme, kooperatifleşme gibi ardıl süreçler gerekiyor. BBOM Çanakkale grubu öncelikle "Erken Çocukluk Dönemi" sonra "İlkokul" dönemi için BBOM Okulları açmak üzere yola çıktı.

Çocuk Kitapları yazarı ve çizeri Sevgili Ayla Çınaroğlu geçtiğimiz ay içerisinde BBOM Çanakkale grubumuzun kullanıma bir bina tahsis etti. Kendisine müteşekkiriz.

Çanakkalenin merkezinde "Erken Çocukluk Öğrenme Merkezi" açmaya uygun bu bina'da içinde bulunduğumuz öğretim yılı içerisinde bir BBOM Okulu açılacak. Kapsamlı bir kütüphaneden müzik aletlerine, boyalardan minderlere neredeyse hazır bu bina şimdilik BBOM Okulunda okuyacak çocukları bekliyor.

Çanakkale'de de Başka Bir Okul Mümkün olabilmesi için Çanakkale'de yaşayan tüm BBOM takipçilerimizi, çocukları erken çocukluk döneminde olan ebeveynleri Çanakkale grubumuza katılmaya, omuz omuza birlikte yol almaya bekliyoruz. Başka Okullar dayanışmayla mümkün!...

İşte BBOM Çanakkale binasının fotoğraflarından bazıları... Sizce burada çok güzel bir okul