29.11.11

BBOM Derneği Kurumsal Yapı Tasarımı Çalıştayı


Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneği olarak, başka bir okul yolunda aramıza katılan gönüllülerimizin artmasıyla genişledik ve ilk BBOM Okulunun kuruluş sürecinde somut adımlar atacağımız yeni bir sürece girdik. Bu sürecin gerektirdiği kurumsal bir yeniden yapılanmayı tasarlamak adına, 25 Eylül 2011 Pazar günü “BBOM Derneği Kurumsal Yapı Tasarımı Çalıştayı” gerçekleştirmiştik.
Bu kapsamda yapılan Vizyon&Misyon çalışmalarına ilişkin görüntüleri bu videodan izleyebilirsiniz.

2 comments:

flutterby said...

Sevgili BBOM ekibi, baslangic noktaniz harika... bence model uretmek + bu modeli de canli bir ornek uzerinden yasatarak gitmek de iyi fikir. Bunun yani sira prensipleriniz olarak siraladiklariniz da son derece onemli... video'yu seyrederken dikkatimi cekti... belki filmin yapisi geregi oyle bir izlenime kapildim ama sanki toplantidakilerin cogu ve konusanlarin da cogu erkekti... sanirim esitlik gozetirken her uygulamada da gozetmek gerekiyor... bir de cocuk odakli bir okul dedigimizde acaba okul icin vizyon/misyon calismalarina cocuklari da dahil edemez miydiniz?

Feyza Eyikul said...

Merhaba;
Öncelikle ilginiz, dikkatiniz ve ilkesel değerler üzerindeki hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.
Videoları montajlarken ilgili konu hakkında konuşan katılımcılar arasında bireysel farklılıklar üzerinden seçim yapmak yerine konu üzerinden bütünlük hedefleyen bir seçki yapıyoruz. Dolayısıyla videoda gözüken bireylerin kadın erkek dağılımı üzerinden dikkatinizi çeken eşitsizlik kadın katılımcıların "bu konuda" görece daha az söz almalarından kaynaklı olabilir ancak. Aynı toplantının gündeminde olan çok sayıda farklı konuda ters yönde bir eşitsizlik de olası... Ancak tümü, tamamen katılımcıların bireysel söz alma tercihleri dolaylıdır. BBOM Derneği'nin tüm toplantılarında tüm katılımcıların -sadece ilkesel olarak değil uygulamada da- eşit söz hakkı vardır ve tüm kararlar uzlaşmaya dayanarak alınır.

Ezcümle, dikkatinizi çeken durum fiili bir eşitsizlik olmaktan çok bireysel tercihlerden kaynaklı ya da konuşmaların içeriklerinden kaynaklı bir tesadüf olabilir ancak. Bu arada belirtmeliyim ki görüntülerini izlediğiniz toplantının kadın katılımcılarının sayısı erkek katılımcılardan 2 kişi fazla olmuştu.

BBOM Modelinin tüm aşamaları için çocukların katkısı, aktif katılımı BBOM Derneği olarak çok önemsediğimiz bir mesele. Ancak toplantılara aktif katılan mevcut BBOM gönüllülerinin çocuklarının yaş ortalamaları 2-4 yaş aralığında. Video'da bir kesitini izlediğiniz çalıştay tam günlük bir çalıştay olduğundan, mekanın fiziki koşullarından dolayı BBOM çocuklarının katılımına olanak sağlayacak bir yapıda değildi. Ancak yine de toplantılarımızın hiç biri çocuklara kapalı olarak gerçekleştirilmiyor. Bundan öte, çocuklarının katılımını ve katkısını mümkün kılmak amacıyla, bu yönde ekstra bir çalışma olarak şubat aynın ilk haftasına kalmadan geniş katılımlı bir tanıtım toplantısı planlaması içerisindeyiz.Çocuklar için düzenlenecek bu toplantıda BBOM Modelini paylaşacak ve çocukların değerlendirmesine sunacağız. Tarih ve mekanı netleştiğinde blog sayfamız üzerinden de duyuracağımız bu toplantıya umarım siz de çocuklar(ınız)la katılabilirsiniz.

İlginiz ve katkınız için tekrar teşekkür ederiz.

Feyza EYİKUL
Koordinatör
feyza@baskabirokulmumkun.net