29.1.11

11.BULUŞMA: 09.01.2011

Egitim-Sen 6 Nolu Sube'de 11.toplantı

1) Koordinasyon Komitesi: Ece, Ahu, Faruk, Burak ve Handan bundan sonraki surecte yapilacaklari koordine etme isine talip olduk. Oncelikle daha yapabileceklerimizin cok azini yaptigimizi, bu surecte hem grup dinamigini olusturma hem de gercek bir insiyatif olarak hareket etme ihtiyacimiz oldugu saptandi. Bu girisimin, projemizin, hayalimizin somut eylemlere donusturulmesi ihtiyaci var.Bu amacla koordinasyon komitesi duzenli toplanmaya ve yol haritasini belirginlestirmeye ve grubun yeniden aktive olmasinda sorumluluk ustlenmeye talip.
2) Eğitim yaklaşımızı ve okulun niteliklerine ilişkin Çalıştay Planı: Temel meselelerden biri okulumuzun egitim yaklasimi ve nasil bir okul projesi olduguna iliskin kararımızın ve de buna ilişkin metnimizin ortaya konması. Bu amaçla Subat'ın 3. haftasi gibi bir Calistay yapilmasi kararlastirildi. Koordinasyon Komitesi bu isin organizasyonunu yurutecek. Haftasonu bir gun sabahtan aksama dek surecek ve mumkunse aksam yemek ya da hosca vakit gecirecegimiz bir formata sahip bir atolye kurgulanmaya calisiliyor. Bu Calistay icin MEB ve demokratik egitim yaklasimlarina iliskin Eylem'in baglantisini kurdugu konuklar da cagrilacak. Calistay oncesinde herkesin egitim yaklasimlarina iliskin biraz hazirlikli olmasi gerekecek. Kisaca bu yogun gunde onemli kararlar alip, proje metnimizin egitime ilskin bolumunu, en azindan ana hatlari ile tamamlamayi hedefliyoruz. Buna iliskin kimi okuma ve tartisma metinleri gonderilecek. Ayrica yer, ortam, kosullar nasil olur arastiriyoruz. Calismalar suruyor kisaca. Bekleyiniz:)
3) Bir diger hedef de  herkesin proje hakkında aynı seviyede bilgi sahibi olacağı ve projenin arkadasında aynı sağlamlıkta durabileceği bir insiyatif olma hedefi. Ne kadar cok bu meseleyi kafamizda tasirsak, umulmadik baglantilar, katkilar olabiliyor. Bu nedenle Calistay sureci ve sonrasinda hem bir grup olarak hem de tek tek hedefe kilitlenme surecine girelim istedik. Bu surecte de komisyonlari yeniden ve daha esnek bir yapida, peyderpey olusturulacak "ad hoc" komisyonlar seklinde dusunebiliriz. Bu konuda koordinasyon ekibi de cagrilar yapacak.  
4) Bir de cocuklar icin yaz okulu projemiz vardı. Yaz okulu, hem birlikte somut birsey basarmak icin bir adim olabilir hem de insiyatifimize gorunurluk kazandirabilir. Bu amacla gonulluler bekleniyor. Nasil yapmali?
5)Logomuz: Logo icin ufak bir grup olusturabiliriz. 
6) Yakın ilişkilerimizi kullanarak gidilebilecek yerlere gitmeye baslamak. Halihazırda sunum dosyasi tam olusmadan, elimizdeki metinlerle dahi gidebilecegimiz yerler olabilir aslinda. Ozellikle mekan arayisi icin. Daha uzak, kurumsal ve/veya hedef yerler icin tam hazir olmayi bekleyebiliriz ama yakinimizdaki baglantilari simdiden yoklayabiliriz.
7) Calistay sonrasinda dosyanin gorsel malzemelerle de zenginlestirilerek makyajlanmasi, dilinin revize edilmesi. Bu konuda yaratici dil ve usluplara ihtiyacimiz olacak. 
8) Bir de Burak'ın onerdigi aktivist bir tabana yayilma, gruba aktivistler katma hedefi var.

No comments: