15.9.12

İlk BBOM Okulları Eylül 2013’te Açılıyor!


Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Derneği; Çocuk Haklarına Sözleşme’sinde belirlenen hakları hayata geçiren, çocukların kendilerini gerçekleştirmelerini sağlayan, katılımcı demokrasiyle yönetilen, ekolojik dengeye saygılı ve ticari kar amacı gütmeyen okullar kurmak; bu eğitim anlayışının yaygınlaştırılması ve benzer başka okulların hayata geçmesi için model teşkil etmek vizyonu ile üç yıl önce yola çıkmıştı. 2013-2014 öğretim yılında İstanbul ve Muğla/Bodrum'daki BBOM okullarının öğretime açıyoruz.
Takipçilerimizin bildiği üzere, okulumuzun kuruluşu için somut adımlar attığımız bir döneme girdik. Kooperatifimizin kuruluşu da bunun ana aşamalarından biriydi. “Başka Bir Okul Mümkün!” dediğimiz için, bunca zamandır yaptığımız çalışmalarla okulumuzu öğrencileri, öğretmenleri, tüm çalışanları, ebeveynleri, binası, bahçesi ile bir araya getirmenin eşiğindeyiz artık. Bu süreçte hepimiz işlerinden, evdeki sorumluluklardan, çocuklarımızla, dostlarımızla geçireceğimiz zamanlardan arttıra arttıra emek harcadık. İlk BBOM Okulları Eylül 2013’te açılıyor.
7 Ekim 2012 Pazar günü İstanbul’da kapsamlı bir tanıtım ve dayanışma toplantısı
düzenliyoruz. Kolektif çalışma yapımıza dahil olmak isteyen yeni gönüllülere geldiğimiz aşamayı aktarmak, BBOM Eğitim anlayışını tanıtmak, İstanbul BBOM Okulunun açılışa dair süreci, katılım koşullarını paylaşmak amacıyla yaptığımız bu toplantıya “Başka Bir Okul Mümkün!” diyen herkesi bekliyoruz.

Tarih: 7 Ekim, Pazar  Toplantı saati: 15:00-17:00  Kokteyl: 17:00-18:00   
Yer: Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Demir Demirgil Toplantı Salonu
Toplantı saatleri sırasında Serkan Kırmızı “Davulumdan Masallar”la çocuklarımızla birlikte olacaktır. (Etkinliğe katılım ücretsizdir.)




4 comments:

cuckan said...

Çok çok mutlu olduk ve İzmir'de de bu tip organizayonun varlığını görmek isteriz...

Feyza EYİKUL said...

Teşekkürler. BBOM Derneği olarak bu eğitim anlayışının yaygınlaştırılması ve benzer başka okulların hayata geçmesi için model teşkil etmek amaçlarımızdan biri. Dolayısıyla İzmir'de de benzer bir örgütlenme ile BBOM okullarının açıldığını görmeyi bizler de çok isteriz. Zira Antalya'da da benzer bir oluşum bir araya gelmeye başladı. Umuyoruz İzmir'de de hayata geçer. Bizler bu yoldaki tüm deneyim ve birikimlerimizi paylaşmaya hazırız.


Feyza EYİKUL
Koordinatör
Başka Bir Okul Mümkün Derneği
Gsm: 533 383 4316
E-mail:feyza@baskabirokulmumkun.net

Mutluanne said...

Akşam üzeri aldığım en güzel haber bu,ne yapıp edip orda o toplantıya katılmayı çok isterim.İnşallah o gün orda olmak dileğiyle
kolaylıklar diliyorum

Feyza EYİKUL said...

Teşekkür ederiz.
Sevgiler;

Feyza EYİKUL
Koordinatör
Başka Bir Okul Mümkün Derneği
Gsm: 533 383 4316
E-mail:feyza@baskabirokulmumkun.net