3.9.14

Çanakkale'de de Başka Bir Okul Mümkün!

Her çocuğun farklılığını, farklı öğrendiğini kabul eden, alternatif eğitim yöntem ve tekniklerini kullanan, ekolojik değerlere saygılı, demokratik yönetilen, ve özgün bir finansman modeliyle kurulup işletilen BBOM Modelini uygulayan bir okul da Çanakkale'de açılıyor.





Çanakkale'de Başka Bir Okul Mümkün fikrine inanan, ilke ve değerlerimizi kabul eden "BBOM Elçileri" yerelde bir topluluk oluşturmak için yola çıktılar. Bu topluluğa katılmak isteyenler facebook üzerinden BBOM Çanakkale grubu ile iletişim kurabilir ya da Çanakkale grubundan Ercan ile iletişim kurabilirler (0532 610 2300).
Bir BBOM okulu kurulabilmesi için yerelde once bir oluşum sonra bir topluluk olma, hazırlık, bina bulma, genişleme, kooperatifleşme gibi ardıl süreçler gerekiyor. BBOM Çanakkale grubu öncelikle "Erken Çocukluk Dönemi" sonra "İlkokul" dönemi için BBOM Okulları açmak üzere yola çıktı.

Çocuk Kitapları yazarı ve çizeri Sevgili Ayla Çınaroğlu geçtiğimiz ay içerisinde BBOM Çanakkale grubumuzun kullanıma bir bina tahsis etti. Kendisine müteşekkiriz.

Çanakkalenin merkezinde "Erken Çocukluk Öğrenme Merkezi" açmaya uygun bu bina'da içinde bulunduğumuz öğretim yılı içerisinde bir BBOM Okulu açılacak. Kapsamlı bir kütüphaneden müzik aletlerine, boyalardan minderlere neredeyse hazır bu bina şimdilik BBOM Okulunda okuyacak çocukları bekliyor.

Çanakkale'de de Başka Bir Okul Mümkün olabilmesi için Çanakkale'de yaşayan tüm BBOM takipçilerimizi, çocukları erken çocukluk döneminde olan ebeveynleri Çanakkale grubumuza katılmaya, omuz omuza birlikte yol almaya bekliyoruz. Başka Okullar dayanışmayla mümkün!...

İşte BBOM Çanakkale binasının fotoğraflarından bazıları... Sizce burada çok güzel bir okul
olmaz mı?


















No comments: