9.3.15

899 Başvuru!



 "Başka Öğretmenler Mümkün!" Öğretmen Destek projemiz kapsamında güzenlenecek 41 günlük eğitim için başvuruları 27 Ocak'ta açtık. Son Başvuru tarihi ise 8 Mart'tı. Bu aralıkta eğitimlere katılmak için başvuran öğretmen ve öğretmen adayı sayısı 899!

Bu sayıda başvuru almak bizi iki açıdan mutlu etti. Alternatif eğitim yöntem ve teknikleri konusunda kendini geliştirmek isteyen, "başka okullar
mümkün" diyen bu kadar çok öğretmen ve öğretmen adayının olması geleceğimiz için, çocuklar için büyük umut kaynağı. Diğer taraftan doğru yolda olduğumuzun ve bu yolda hiç de yalnız olmadığımızın nişanesi...

Başvuru sahiplerine 16 Mart'a kadar geri dönüş yapacağız. Başvuru formlarını doldurdukları gibi özenle, tek tek geri döneceğiz. Kontenjanımız 24 ile sınırlı olduğu için ne yazık ki az sayıda e-postamız güzel haber içerecek. Ancak biliyoruz ki yüz yüze gelemesek de yolumuz bir ve eninde sonunda kesişecek.

Diğer taraftan bir süredir hayal ettiğimiz; yerleşik, yıl boyu kapıları öğretmen ve öğretmen adaylarına açık, birlikte ürettim, birlikte öğrenme ve birlikte deneyimin zemini, ekolojik sürdürülebilirlikte gündelik yaşantısı olan bir Alternatif Öğretmen Akademisi için de hayallerimiz ve heyecanımız bu başvuru sayısı ile katlandı.

Yolumuz açık olsun :)




5 comments:

Ayşegül said...

Merhabalar

Ben de eğitim sistemiyle problemi olan ilkokul 6.sınıfta bir oğlu ve üniversitede yüksek lisans yapan bir kızı olan bir emekli kadınım. Sizi geç farkettim o yüzden de son kayıtı kaçırdım.Eğitim konusuyla ilgiliyim ben de Bunu hem seviyorum hem de çocuklarımdan dolayı ister istemez işin içindeyim. Formasyon belgem var ve ücretli öğretmenlik yaptım. Ben de sizi tanımak ve dinlemek isterim. Şu anda ÜZE'nin eğitimci eğitimi seminerlerine devam etmekteyim. Amacım kafamdaki soru işaretlerine cevap bulmak yanlışlarımı düzeltmek oluyor her seferinde. Sizi kaçırdığıma üzüldüm ama 24 kişiyi 899 kişinin içinden seçecekseniz pek de şansım olmadığını anladım. Belki daha fazla insanın yararlanacağı şekilde bu eğitimleri düzenlersiniz umuduyla çalışmalarınızda başarılar dilerim Bence başka okul mümkünse başka bir dünya da mümkündür:)))
Saygılarımla
Ayşegül Şen

Unknown said...

TEBRİKLER

Unknown said...

Başkalık nedir?
Herkes başkalığı kendine göre yorumladı bugünkü hale geldik!
Anladığımızı sandığımız başkalık la kastedilen örtüşüyor mu bilmiyorum.

Unknown said...

ne yazık ki başvuru sürecini kaçırmışım:(( umarım gelecek dönemlerde düzenlenecek olan eğitim
lerden birine katılabilirim..

Fatma Ünal said...

BBOM hareketinden haberdar olmama ragmen ögretmen egitimini arastirmadim, ve ben de basvuruyu kacirdim. Egitim tekrar olursa evet basvuracagim, ve evet sans düsük, fakat sitenize söyle bir göz attim ve herseyi acik kaynak olarak paylastiginizi gördüm. Orada olamasam da kendimi gelistirmenin yolunu buldum, tesekkürler.