25.4.12

BBOM PCM (PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ) EĞİTİMİ

BBOM PCM Eğitimi 13-14-15 Nisan tarihleri arasında 24 aktif katılımcıyla gerçekleşti. Cengiz Çiftçi tarafından verilen eğitim ile dört ayrı alt başlıkla oluşturulan proje grupları üç gün boyunca uygulamalara dayanan oldukça verimli bir eğitim sürecini birlikte paylaştılar.


Alternatif Eğitim ana başlığı altında; Demokratik Yönetim, Öğretmen Eğitimi, Ekolojik ve Çocuk Dostu Mimari Tasarım ve Sivil ağ geliştirme alt başlıkları ile oluşturulan grupların katılımcılarına ve eğitmenimiz Cengiz Çiftçi’ye çok teşekkür ederiz.

23.4.12

ÇOCUKLAR HAKLI!



Hepinizin bayramı kutlu olsun çocuklar!

Bu kısa filmde arkadaşlarınızın saydığı ilkeler, Birleşmiş Milletler tarafından tanınmış, hemen hemen tüm dünya ülkelerince kabul edilmiş, siz çocukların en temel yaşam hakları.

Yetişkinler, bu haklara saygı göstermek, daha da önemlisi bunları gerçekleştirmek ile yükümlü. Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi ile hepinizin özgür ve onurlu bir yaşamı

9.4.12

30-31 MART TARİHLİ “BBOM MİMARİ PROJE ÇALIŞTAYI”



BBOM Mimari Çalışma Grubumuz; BBOM Eğitim Programı genel çerçevesi, Alternatif mimari çalışmalar ve Dünyadan örnekler, Arazilerin gezilerek seçeneklerin değerlendirilmesi ve BBOM Okul Mimarisi Avan Proje taslağı çalışması gündemleri ile 30-31 Mart tarihlerinde Bodrum’da bir araya geldi. BBOM ilke ve değerleri öncülüğünde okul için taslak bir diyagramın da çizildiği çalıştayda, BBOM Okulu Mimari tasarım ilkeleri belirlendi. Alternatif Okul Mimarisi konusunda çalışmalar hızla devam ediyor…

31 Mart tarihinde Sabancı Üniversitesi Yerleşkesi’nde gerçekleşen 9. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda Başka Bir Okul Mümkün Derneği olarak biz de standımızla yer aldık. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) Vakfı öncülüğünde dokuz yıldır düzenlenmekte olan konferans, her sene zengin sunuş ve atölye içeriği ile eğitim dünyasından uzmanları ve ilgili katılımcıları bir araya getiriyor. Standımızda Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılarla ve öğretmenlerle bir araya geldik, dernek çalışmaları eşliğinde BBOM Okulu hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Tüm katılımcılara paylaşımları için teşekkür ederiz.

8.4.12

BBOM Derneği Proje Döngüsü Eğitimi


Başka Bir Okul Mümkün Derneği
PROJE DÖNGÜSÜ EĞİTİMİ
(Sertifikalı & Uygulamalı)
Cengiz Çiftçi
Eğitimin Amacı Nedir?
Bu eğitime katılanların proje döngüsünü ve yönetimini kavraması ve projeler, hibe programları konusunda yetkin olmaları amaçlanmaktadır. Eğitimin sonunda katılımcılar AB projeleri dâhil formatlarına uygun şekilde proje hazırlayabilecek ve sunacak duruma gelebileceklerdir. İnteraktif bir şekilde katılımcı ve grup odaklı gerçekleştirilecek eğitim ile katılımcıların proje yazma ve uygulamalarının geliştirilmesi hedeflenmektedir.

3.4.12

BBOM Okulu İcin İlce Tercihi Anket Sonuçlandı


BBOM Okulu için İlçe Tercihi başlıklı anketimize katılan tüm destekçilerimize teşekkür ederiz.

İlk İstanbul BBOM okulunu 2013-2014 eğitim yılında açabilmek için ivedilikle okul lokasyonu konusunda bir karar verip, arazi konusundaki girişimlerimizi sonuçlandırmamız gerekiyor. Bu aşamada söz konusu anket, sürecin başından beri izlediğimiz katılımcı karar alma mekanizmalarına paralel olarak, açılacak ilk BBOM Okulunun lokasyonu konusunda tüm destekçilerimizin, takipçilerimizin görüşlerini almak üzere hazırlanmıştı. Anket sonuçlarını yandaki grafiklerde görebilirsiniz.

Anket sürecinde bize gelen bazı sorulara da bu vesileyle cevap vermek istedik. En çok sorulan soru Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy gibi merkez ilçelerin neden seçenekler arasında olmadığıydı. İstanbul ilinin yerleşim yoğunlukları, mevcut planlamaları, BBOM Derneği olarak  Şu ana kadar yaptığımız arazi arayışlarında gerek kendi gözlemlerimiz gerekse resmi makamların